Tanssilajien esittelyt

ESIBALETTI

Lasten oma balettitunti. Pääpaino on luovassa ilmaisussa ja tanssin elementteihin tutustumisella kullekin ikätasolle sopivalla tavalla, unohtamatta tanssin ja liikkumisen iloa. Tutustumme klassisen baletin perusteisiin. Tunnit kehittävät mm. koordinaatiota, oman kehon hallintaa, musiikin hahmottamista sekä liikeilmaisua. Tunnit sisältävät niin luovia-kuin tekniikkaharjoituksia, tehtäviä opettajan johdolla yksin, parin kanssa sekä ryhmässä.

Varusteet: Tanssitossut tai paljaat varpaat, shortsit ja t-paita/toppi tai balettipuku. Hiukset siististi kiinni. Ei koruja.

 

KLASSINEN BALETTI

Klassinen baletti on länsimaisen taidetanssin vanhin lajityyppi. Sen tunnusmerkkejä ovat pyrkimys keveyden ja painottomuuden illuusioon. Klassisen baletin tunti perustuu perinteiseen tuntijärjestykseen, jossa harjoitteet aloitetaan tangolla tehtävillä plié- ja tendu-harjoituksilla. Tämän jälkeen siirrytään keskilattialle, jossa ei ole tankoa tukena. Tällöin keskitytään liikkeiden avulla tasapainon harjoittamiseen. Keskilattialla harjoitellaan myös hyppyjä. Tunneilla käydään läpi vartalon ja käsien oikeaa asentoa, jalkatekniikkaa, aukikiertoa ja koordinaatiota. Harjoitetaan musikaalista ja tanssillista ilmaisua, tanssin iloa unohtamatta.

Varusteet: Balettipuku, trikoot/shortsit, pehmeät harjoitustossut.

 

SHOWJAZZ

Showjazz on tanssilajina monipuolinen, rytmikäs ja energinen. Musiikki ja liike ovat kuin vuoropuhelussa ja tukevat toisiaan. Showjazzissa korostuu liikkeen rytmitys, eri kehonosien koordinaatio ja isolaatio, sekä jazztekniikalle ominaisten liikkeiden ja askeleiden sulava yhdistely ja varioiminen tanssisarjoissa. Tunneilla musiikki on laajasti jazzin saralta, etnisemmästä ja perinteisemmästä laidasta tämän päivän ilmiöihin. Showjazz on pirteä ja haasteellinen laji, jossa voi nousta hiki pintaan ja hymy huulille!Vaatetus: tanssimiseen sopivat joustavat housut, tanssipuku/toppi, sukat tai jazztossut.

 

NYKYTANSSI

Nykytanssi on kokonaisvaltainen ja monipuolinen tanssilaji. Siinä yhdistyy saumattomasti useiden tanssilajien teknisiä elementtejä sekä musiikin tyylejä. Lajin perustana toimivat vanhemmat modernin tanssin tekniikat joiden pohjalta on kehitetty uudempia ja vapaampia nykytanssin tekniikoita. Nykytanssissa korostuu liikkeen kokonaisvaltaisuus, virtaavuus ja rentous, painovoiman ja tasojen käyttö, sekä dynamiikan vaihtelut.

Tanssi ja liike voivat myös olla itsenäisesti taidetta, joskus siis ilman musiikkia tai sen kanssa laskuihin tehtävää liikesarjaa. Yleensä tunneilla kuitenkin on monipuolisesti erilaisia musiikkeja tukemassa tanssisarjoja, ja jatkotasoilla voidaan haastaa liikkeen ja musiikin suhdetta enemmän. Nykytanssitunnilla tehdään usein lattiatasossa lämmittelysarja, josta edetään pystytasossa tehtäviin sarjoihin sekä lopuksi yhdistellään tunnin elementtejä tanssisarjoissa.

Varusteet: Rennot treenivaatteet.

 

LYRICAL JAZZ

Lyrical jazz on jazztanssin tekniikkaan pohjaava virtaava ja pehmeä tunti. Tunti koostuu alkutunnin koko kehon läpikäyvästä lämmittelyosuudesta sekä lopputunnin pitkästä koreografiaosuudesta. Liikemateriaali on saanut vahvoja vaikutteita nykytanssin release-tekniikasta jota sekoitetaan eri dynamiikkojen kesken tilassa virtaavaksi kehon runoudeksi. Tunnilla ei tehdä perustekniikkaa vaan on suunnattu pääsääntöisesti tanssikoreografian tekemiseen. Tunti toimii mainiona lisätuntina jazztanssin oppilaille ja fiilistelytuntina niille, jotka kaipaavat tekniikan lisäksi tuntia, jossa päästä uppoutumaan pitkäkestoisen koreografian pyörteisiin.

Vaatetus: tanssimiseen sopivat joustavat housut, tanssipuku/toppi, sukat tai jazztossut.

 

 

JUMP´S & TURN´S

Jump´s & Turns´s on tekniikkatunti, joka sopii erinomaisesti muiden tanssilajien tueksi. Tunnilla harjoitellaan perustekniikkaa, tasapainoa, piruetteja ja hyppyjä. Harjoituksia tehdään sekä tangolla, keskilattialla ja salin poikki liikkuen.

Vaatetus: tanssimiseen sopivat joustavat housut, tanssipuku/toppi, sukat tai jazztossut.

STRETCHING

Stretching-tunnilla haetaan nimensä mukaisesti venyvyyttä tanssijan kehoon. Liikkuvuus on tanssijalle todella tärkeä ominaisuus, joten stretching sopii muiden tanssituntien tueksi jokaiselle.

Vaatetus: Joustava asu

ACROSHOW

Acroshow-tunnilla opit erilaisia temppuja, trickejä, wow-elementtejä ja nostoja. Suosittelemme kaikille temppuilusta kiinnostuneille akrobatiaa tanssituntien tueksi.

Vaatetus: tanssimiseen sopivat joustavat housut, tanssipuku/toppi, sukat/paljaat jalat.

 

CONTEMPORARY

Contemporary-tunneilla yhdistellään vaikutteita nyky-ja jazztanssista. Tunnilla painotetaan vaihtuvia koreografioita, improvisaatiota ja kannustetaan oppilaita oman luovuuden esiin tuomiseen.

Vaatetus: tanssimiseen sopivat joustavat housut, tanssipuku/toppi, sukat.

HEEL´S

Heel´s-tunnilla tutustutaan työskentelyyn korkokengillä. Opit kävelemään ja liikkumaan sulavasti korkokengillä, saat lisää itsevarmuutta ja naisellisuutta tanssimiseen. Ota mukaan omat kengät, jotka tuntuvat hyviltä jalassasi. 

Vaatetus: tanssimiseen sopivat joustavat housut/hame, tanssipuku/toppi, korkokengät.

COMMERCIAL

Commercial-tunti on tarkoitettu tanssimista varten. Vauhdikkaat tanssisarjat vaihtelevat usein ja pääpaino on hyvällä fiiliksellä. Musiikit ottavat vaikutteita tämän hetken trendeistä. Ota mukaan lenkkarit/tennarit, joilla voit tanssia sisällä. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta tanssista.

Vaatetus: tanssimiseen sopiva rento asu, lenkkarit/tennarit.

BROADWAY JAZZ

Broadway jazz-tunneilla liikutaan musikaalien ja musiikkielokuvien maailmassa. Monipuoliset koreografiat harjoittavat myös teatterimaailmassa tärkeitä ilmaisutaitoja. Tunnilla on avoin taso, joten voit osallistua vaikka et olisi aikaisemmin tanssinut.

Vaatetus: tanssimiseen sopivat joustavat housut/hame, tanssipuku/toppi, sukat tai jazztossut. Joskus saatamme käyttää korkokenkiä.